24 Jun 2014

Festivalens program nästan klart

Speldagar och nya akter presenteras idag!

Umeås nya musikfestival närmar sig och nu är det nästan bara tre veckor kvar tills första upplagan av U x U äger rum. Ännu är det några sista pusselbitar kvar, men programmet börjar ta färdig form och idag presenterar vi speldagarna för de olika akterna som hittills är bokade. Med i uppställningen finns även ett antal nya artister.

FREDAG 18 JULI – STORHETER SOM LALEH, MARKUS KRUNEGÅRD OCH NICOLE SABOUNÉ

U x U-festivalen äger rum fredag och lördag 18-19 juli. Fredagens huvudattraktion är Laleh, popstjärnan som har förtrollat oss med sin egensinniga färgstarka pop. Dessutom skivaktuella Markus Krunegård vars album har rosats av kritiker under de senaste veckorna, vår nya favorit Nicole Sabouné, med flera!

LÖRDAG 19 JULI – PHOENIX, LALEH, SYSTER SOL OCH LUCY LOVE

Efter att ha spelat på de stora scenerna och festivalerna världen över, är vi särskilt stolta över att de franska popstjärnorna Phoenix kommer till U x U! Gör dig beredd på att allsång till hits som Lisztomania, 1901, Entertainment och många fler! Dessutom den amerikanska multitalangen och hip hop-artisten Mac Miller, stenhårda Lucy Love, svängiga Syster Sol, Thurston Moore, med flera!

PROGRAMMET TAR FORM

Dessutom fyller vi på med ett antal nya pusselbitar, som bidrar till festivalkänslan. Vad sägs om spännande konstellationen FAM, som består av Femtastic + holländska Dam Dutchess i ett unikt samarbete. Vi kan också utlova ett riktigt svettigt dansgolv när P3-aktuella världs-DJ:en MRTN tar plats bakom skivspelarna!

PROGRAMSIDAN FINNS EN ÖVERSIKT ÖVER ALLA BOKNINGAR OCH SPELDAGAR