17 Jul 2014

Hej Nicole Sabouné!

Nicole Sabouné har beskrivits som årets debutant och med låtar som Conquer or Suffer och I surrender med vardera 500 000 lyssningar på Spotify har de fina recensionerna haglat in. Musiken har alltid varit en del av Sabounés liv och att spela in sin första platta beskriver hon som en dröm! Om bara två dagar får vi se henne på scen, först tar vi och bekantar oss ytterligare med henne här!

Årets debutant har det sagts och de fina recensionerna har haglat in över dig, hur har det gått så snabbt för dig tror du?
- Oj, svår fråga. Vet inte vad som är snabbt och inte i branschen idag. Är ju så ny i allt. Jag försöker bara hänga med och njuta, inspireras och skaffa erfarenhet om både mig själv och min musik.

Din platta ”Must Exist” kom ut tidigare i år och är producerad av Lasse Mårtén (Lykke Li, Johnossi). Hur har det samarbete sett ut?
- Vi har haft en grymt bra samarbete. Lasse var väldigt bra på att formulera om mina och Nicklas idéer till ljud. Vi har haft en bra kommunikation allihopa. Både jag, Nicklas, Lasse och bandet. Och att spela in skivan på decibel var som en dröm. På den här skivan försökte jag hålla så öppet sinne som möjligt. Mycket för att jag vill utvecklas och hitta mina redskap som låtskrivare. Alla låtarna betyder mycket och alla har en viss plats. Kan tänka mig att det är lite så med ens första skiva. Undrar vad jag svarar om fem skivor härifrån. Fråga mig då och se om jag hade någon favorit, hehe.

”Hela den här sommaren känns som något slags startskott och en urkraft”

Hur länge har musiken varit en del av ditt liv?
- Hela livet. Jag hämtar inspiration från allt. Mycket natur just nu och Spacemen 3-gitarrer!

Favoritartist? Favoritlåt?
- Så svårt och säga favoritartist och låt för jag glömmer alltid någon och ångrar alltid den jag skrivit, haha!

Vad är viktigast när du skapar musik?
- Att jag inte värderar det. Vill bli bättre på att låta det som kommer få komma utan att tänka på hur det låter eller kommer låta. På så sätt blir jag ärligare mot mig själv, och att känna att musiken är äkta känns nog som det viktigaste.

Vad har du mer du vill göra?
- Förutom musik? Oj. Jag vill resa, bo på flera ställen, plugga någon gång (troligtvis fysik), jobba med Anton Corbijn, stöta in i Patti Smith på Coney Island, gifta mig på Island, och säkert massa mer. Mest av allt vill jag att musiken ska leda in mig på allt jag vill göra utöver det och känna att det inte är det ena eller den andra utan att allt tillhör och skapar samma liv.

Vad kommer du att bjuda på på U x U Festival?
- Hela den här sommaren känns som något slags startskott och en urkraft. Så något sånt tror jag! Om allt går som det ska. Men jag har ett grymt band så om inte jag är bra så kommer åtminstone dom vara helt förbannat bra.

Vill du skicka en hälsning till besökarna för festivalen?
- Hoppas ni får en fin festival! Ta hand om varandra och hjälp varandra. Hoppas vi ses!

Tack för intervjun Nicole! Nu är det nära, Nicole Sabouné kan du se fredag den 18 juli! Här hittar du spelschema! Du har väl en biljett till första upplagan U x U Festival? Här köper du biljetter.