10 Jul 2014

Spelschemat är klart!

Nu är det oerhört nära! Snart är det dags för Umeås nya musikfestival att äga rum för allra första gången. Nu finns komplett schema, så du kan planera in allt du vill se och höra. Och du? Marit Bergman, Katohjärta, Marlene samt Mofeta & Jerre ansluter också!

Den 18-19 juli kommer festivalområdet vara öppet 17:00 – 02:00, och då kan vi njuta av storheter som Phoenix (FR), Laleh, Mac Miller (US), Markus Krunegård, Syster Sol och många fler! Med schemat i hand missar du inte dina favoriter. Dessutom kan vi tipsa er om att svänga förbi dagtid. Mellan 11:00 – 16:00 är området öppet för allmänheten. Inget inträde, trevlig stämning och möjlighet spana in de sista förberedelserna och skatetävlingen Random Ramp. Kom och häng med oss!

Vi kan också med glädje presentera poplegenden Marit Bergman! Nu senast såg vi henne i JILLS VERANDA på SVT, där vi drabbades av ett musikaliskt möte som kröp in under huden. Marit Bergman har släppt fyra soloalbum, vunnit P3 Guldpriser och Grammisar, varit skribent och grundat Popkollo. Så det är inget snack om att hon spelat en viktig roll i musiksverige!

Dessutom Katohjärta, som bäst beskrivs av allas vår Henrik Oja: “Du vet den där känslan när du hör ett band och på några sekunder vet att du skulle vilja vara med där. Att det där bandet har något som du vill vara med om. Som Katohjärta.” Vi laddar med känslorna utanpå huden.

Därtill kommer också Marlene och Mofeta & Jerre till U x U! Den förstnämnda ett popunder som började sin karriär med att erövra världen. De senare något av det svängigaste vi hört på länge.

Spelschemat hittar du HÄR. Välkommen på festival!