09 Jun 2014

UNIKA SPELNINGAR OCH EN DJUNGEL AV UPPLEVELSER – OMRÅDESPROGRAMMET PÅ U × U BÖRJAR TA FORM!

U x U-festivalen är redan så mycket mer än musik, en festival byggd på medskapande! Och tack vare medskapande blir U x U bara bättre och bättre! Nu kan vi för första gången berätta att besökarna på festivalområdet i Hedlundadungen kommer få uppleva allt från actionladdade skatetävlingar och Annika Norlins unika textutställning, till djungelhäng hos Femtastic och superexklusiva spelningar med Frida Hyvönen i en liten, liten röd stuga.

Den lilla stugan mitt på området kommer att kallas FRIBÅSN och där kommer U x U-festivalens curator Mats Gustafsson att tillsammans med svenska och utländska artister bjuda på unika och helt exklusiva spelningar – för en besökare i taget! Under namnet FRIBÅSN möter du (om du har tur) bland andra Frida Hyvönen på hennes enda spelning i Sverige i sommar!

I Hedlundadungen kommer också fantastiska Femtastic att bygga upp FEMTASTICDJUNGELN med debatter och samtal, djs och dans, schysst shopping, hängmattor, palmblad och givetvis även en hel del liveakter på deras jamscen!

Random Bastards, en annan av festivalens curatorer, kommer att presentera ett skönt skatehäng kallat RANDOM RAMP där skatetävlingar kommer varvas med dj-sessions och graffitimålning.

Dessutom! Annika Norlin aka Säkert! aka vår absoluta favoritlåttextförfattare låter U x U-festivalens besökare få ta del av texterna som under hösten släpps i hennes bok! En utställning! Inne i Hedlundadungen alltså!